Vind een praktijk

Heeft u pijn aan uw voet? Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een podoloog bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde podoloog!

Vind een praktijk

Ervaring van Sanne

“Vriendelijk ontvangen en heel prettig geholpen. Fijn dat er een echo gemaakt is, en dus duidelijk werd hoe erg ziek mijn pees is.”

De gezondheid van bloedvaten tijdens de zwangerschap

Zware en gezwollen benen

Zwangerschap, een mooie periode, die soms ook wel eens wat minder aangename ontwikkelingen met zich meebrengt: zoals zware, gezwollen benen. Bijna iedere zwangere vrouw heeft daar wel eens last van, menigeen krijgt zelfs spataderen.

Wat gebeurt er tijdens de zwangerschap met de bloedvaten?

  • Er circuleert ongeveer 20 procent meer bloed in het lichaam. Dit zorgt voor een extra belasting voor het bloedvatenstelsel.
  • Het zwangerschapshormoon progesteron veroorzaakt dat de vaatwanden elastischer worden. Dit kan ertoe leiden dat de vaatkleppen niet goed meer sluiten, met het gevolg dat het bloed zich ophoopt in de enkels en benen.
  • De groeiende buik verhindert een goede doorstroming in de liezen en spataderen kunnen ontstaan.

Wat kunt u hieraan doen?

Compressiekousen zijn dé oplossing, deze zorgen namelijk voor een uitstekende ondersteuning van de bloedvaten en een optimale vochtafvoer.

Compressiekousen tijdens de zwangerschap

Deze steunkousen zijn er ook in zwangerschapspanty’s en deze passen zich perfect aan de groeiende buik van de zwangere vrouw aan. Door het bijzonder rekbare buikstuk groeien ze elke maand mee. Dit betekent een aangenaam draagcomfort en de benen blijven fit!

Zwangerschapspanty's tijdens de zwangerschap
Bron foto's: bauerfeind.nl

Vind een praktijk

Bent u in blijde verwachting en wilt u meer informatie over compressiekousen? Onze Podozorgers staan voor u klaar! Klik op de onderstaande knop en vind een Podozorg praktijk bij u in de buurt

Vind een praktijk

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.